fredag 19 september 2014

Tänka framåt
















I söndags hade vi vår höstmarknad i trädgården, för andra året i rad. Jag hade ställt upp traktorn med vagn på gräsmattan, och från flaket sålde vi vad vi hade ur våra odlingar. Andra småproducenter och hantverkare från trakten sålde sina saker; honung, sylt och saft, fårskinn, surdegsbröd och ullhantverk. En grannfamilj ordnade ponnyridning för barn och vi hade fixat fiskdamm och servering. Det kom folk från alla möjliga håll - Östra Ryd, Gårdeby, Höversby, Ringstorp, Söderköping, Norrköping, Linköping, Kisa... - och det blev en jättetrevlig eftermiddag. Alla var glada, positiva, intresserade och verkade gilla arrangemanget. Besökarnas respons är så inspirerande!

I år har vi provat olika sätt att sälja vad vi odlar. Förutom vår egen marknad har vi varit med på torg- och småbrukardagar, och det har varit blandade upplevelser. Det har varit trevligt, men ur ett ekonomiskt perspektiv ganska ointressant. Det tar mycket tid att förbereda, och man vet inte hur mycket man får sälja. Bättre har det gått att sälja färdigpackade grönsakskassar på beställning. Många verkar tycka att det är kul att få en kasse med lite av varje, och upptäcka nya grönsaker, eller välbekanta grönsaker med obekanta färger och former. 

Nu filar vi på ännu bättre upplägg till nästa säsong: Sälja abonnemang på större laddningar, med leverans varannan vecka? Sälja till någon restaurang? Odla på beställning? Men vad ska vi odla? Kom gärna med förslag! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar