Vi har tretton griskultingar som skuttar runt och leker i
hagen. De är pyttesmå och de bökar, buffas, grymtar, gosar med sin mamma, diar, sover och
springer jättefort. De är helt enkelt förtjusande på alla vis. Vår plan är att
behålla ett par, sälja så många vi kan till liv och att slakta dem vi
inte blir av med.
"Jag skulle aldrig kunna slakta och äta ett husdjur som jag
har känt och fött upp", säger en del. Jag förstår, men en annan känsla tar över när jag lär
känna mina egna djur: Det är något väldigt obehagligt med köttet i
affären. Det är sterilt, anonymt och billigt. Jag vet inte vem som födde
upp djuret. Jag vet inte hur
det levde eller dog. Det enda jag kan vara säker på är att någons
ekonomiska vinning skulle minska om jag hade tillgång till den
informationen. I annat fall skulle jag ha haft tillgång till den - så fungerar marknaden.
Så varför kräver vi inte mer information om köttet i affären? För att vi vill slippa tänka på att kött kommer från döda djur? För att köttet skulle smaka sämre om vi visste hur onaturlig och cynisk djurindustrin är? Vi ställer inga frågor och som tack får vi billigt kött från grisar som aldrig har fått böka i jorden eller leka i en hage.
Så varför kräver vi inte mer information om köttet i affären? För att vi vill slippa tänka på att kött kommer från döda djur? För att köttet skulle smaka sämre om vi visste hur onaturlig och cynisk djurindustrin är? Vi ställer inga frågor och som tack får vi billigt kött från grisar som aldrig har fått böka i jorden eller leka i en hage.
Förnekelsens makt är stor.....
SvaraRadera